Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Kloakråttan – premiär

Kloakråttan – konst contra ideologi 

Komedi , fritt efter en roman av Slas. Vill du vara en kloakråtta eller en laboratoriemus? Succépremiär, missa inte denna härliga föreställning…Cawa Media rekommenderar.

 

 

Den kände konstnären Nelson-Lööv har tillsammans med arbetslösa sjuksköterskan Lena fått  utställningsbidrag för att göra en installation. Men varken Lena eller Nelson-Lööv vet vad en  installation är. Nelson-Löövs eget konstnärskap får dock inte några bidrag, så gäller det att  försöka. Vännen, författaren Natanael försöker få Nelson-Lööv att hoppa av. Vännerna har båda  mot sin vilja blivit pensionärer och därmed ”laboratoriemöss”. Men de har alltid varit  ”kloakråttor”. Natanael förklarar att konstnärer måste vara fria kloakråttor som kämpar och  överlever, istället för laboratoriemöss som utsätts för experiment. Det hela utvecklas till ett drama  med absurda undertoner. Det gäller att göra motstånd och återerövra kloakråtte-identiteten. Först  då kan de, enligt Natanael fortsätta att genomföra sina livsverk. Ska de lyckas? Pensionerna räcker  endast för att med knapphet klara överlevnaden. För att fortsätta tillverka och sälja konst krävs  pengar.

I denna komedi ställer vi frågan -Vad är konst ! En komedi efter en roman av Stig Larsson, SLAS.

I rollerna Per Eggers, Peter Engman och Paula Ternström

Regi och manus: Michael Riise – Scenografi. Sten Jensen, Musik: Peter Engman

 

Premiär 8 april . Spelas under april-maj på aliasTEATERN Hälsingegatan 3, SE-113 23 Stockholm https://www.aliasteatern.com/kloakrattan

Spelas:
fre 8 apr kl 19.00 – lör 9 apr kl 19.00  – sön 10 apr kl 15.00 Matiné – ons 13 apr kl 19.00  – tor 21 apr kl 19.00  – ons 27 apr kl 19.00 fre 29 apr kl 19.00 – fre 6 maj kl 19.00 – lör 7 maj kl 19.00 – fre 13 maj kl 19.00

Premiärbilder av Cawa Media:

Lämna ett svar

Till startsidan